کد خبر: 1216810
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
فارغ از نحوه دسترسی سؤال‌برانگیز کوروش کمپانی به زمینه پیش‌فروش هزاران دستگاه آیفون ۲۰میلیون تومانی، رویه رانتی واردات در مقابل صادرات خود و همچنین سازوکار معیوب خدمات پس از فروش غیررسمی، بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. 

فارغ از نحوه دسترسی سؤال‌برانگیز کوروش کمپانی به زمینه پیش‌فروش هزاران دستگاه آیفون ۲۰میلیون تومانی، رویه رانتی واردات در مقابل صادرات خود و همچنین سازوکار معیوب خدمات پس از فروش غیررسمی، بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. 
 
به گزارش «جوان» به نقل از تسنیم، ماجرای کلاهبرداری کوروش کمپانی هر روز ابعاد جدیدتری پیدا می‌کند، در همین رابطه و به تازگی در خصوص منشأ دسترسی این مجموعه به آیفون‌های وارداتی ابهاماتی ایجاد شده است. 
هرچند مالک این مجموعه مدعی شده بود با حذف واسطه‌ها و تأمین مستقیم آیفون از کشور چین زمینه پیش‌فروش آیفون ارزان‌قیمت ۲۰ میلیون تومانی را فراهم کرده، اما برخی مثل رئیس انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرده‌اند این مجموعه واردات موبایل نداشته است. 
ذکر این نکته ضروری است که هشدار انجمن‌ها و مجموعه‌های صنفی در خصوص فعالیت‌های متقلبانه در جهت حمایت از اعضای رسمی خود یک رویکرد معمول است و باید در این مقوله نیز نسبت به اقدامات سودجویانه و خلاف قانون در فضای عمومی هشدار داده می‌شد. بر این اساس عملکرد مجموعه‌های صنفی و انجمن مربوط در این خصوص نیز باید شفاف شود. 
اما در ادامه آگهی تأسیس شرکت مرتبط با مالک کوروش کمپانی قابل مشاهده است که در آن به صادرات و واردات تمامی کالا‌ها اشاره شده است. لازم به ذکر است مالک کوروش کمپانی صراحتاً به واردات هفتگی ۲ هزار دستگاه آیفون اشاره و تأکید کرده است که با پرداخت هزینه گارانتی (۳ درصدی) کالای وارداتی به صورت قانونی و رجیستر‌شده به خریداران تحویل داده می‌شد. 
بر این اساس مشخص نیست رئیس انجمن مذکور از کدام طریق متوجه شده این شرکت وارداتی نداشته چراکه اطلاعات مربوط به شرکت‌های واردکننده کالا در اختیار گمرک و وزارت صمت است، اما اگر این ادعا صحیح باشد، ماجرای کوروش کمپانی وارد فضای تازه می‌شود که در آن پای واردکنندگان موبایل گیر است. 
واردات آیفون از سال ۱۴۰۱ صرفاً از طریق رویه واردات در مقابل صادرات خود انجام می‌شود، به عبارت دیگر هم اکنون انحصار واردات آیفون در اختیار گروهی از صادرکنندگان است. همین جا باید تأکید کرد که در شهریور ماه سال جاری سازمان توسعه تجارت اعلام کرده بود با ورود افراد غیرمتخصص در زمینه واردات موبایل بالای ۶۰۰ دلار زمینه ورود آیفون رفرش و نامرغوب فراهم شده است. در همین رابطه به نظر می‌رسد ماجرای سپردن واردات آیفون‌های لوکس از‌رده‌خارج دردسر‌های جدیدی برای این قشر از فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. 
در خصوص اینکه ادعا شده مالک کوروش کمپانی واردات موبایل نداشته است، یک نکته مهم وجود دارد که به صورت مستقیم پای واردکنندگان موبایل بالای ۶۰۰ دلار را به پرونده مذکور باز می‌کند. 
در ماجرای رسیدگی به تخلفات واردکنندگان موبایل طی سال ۱۳۹۷، اعلام شد واردکنندگان تا رسیدن کالای وارداتی به دست مصرف‌کننده نهایی مسئولیت داشتند. 
در حقیقت واردکننده به عنوان حلقه اول توزیع محصول در کشور وظیفه داشت به عنوان ارائه‌کننده کالا، خود به عنوان ناظر قیمت تا رسیدن به مصرف‌کننده نهایی عمل کند، به همین دلیل هم بسیاری از آن‌ها محکوم به گران‌فروشی شدند و دادگاه برای تخلفات قیمت‌گذاری و حوزه فروش موبایل، سال‌ها حبس تعزیری برای آن‌ها لحاظ کرد. 
حال سؤال این است که چرا نظارتی روی واردکنندگانی که محصول آن‌ها امثال کوروش کمپانی است، انجام نمی‌شود؟ آن هم واردکنندگانی که متخصص نیستند و صرفاً بر اساس مجوز واردات، اسباب زیان مردم را با تأمین کالا برای عده‌ای فراری از خدمت فراهم می‌کنند. 
 در رابطه با عملکرد انجمن واردکنندگان موبایل، موضوع اقدامات این مجموعه در خصوص هشدار نسبت به عملکرد کوروش کمپانی دارای اهمیت جدی است. اگر کوروش کمپانی واردات آیفون نداشته، انجمن واردکنندگان موبایل، در خصوص نظارت و بررسی عملکرد همکاری واردکنندگان اصلی با این مجموعه چه اقداماتی انجام داده است؟
به گزارش تسنیم، طی دو سال اخیر همزمان با نظارت ناکافی و رونق‌گرفتن رویه‌های رانتی ناکارآمد، شرکت‌هایی بی‌نام‌ونشان مثل کوروش کمپانی وارد حوزه واردات و عرضه موبایل‌های لاکچری مثل آیفون شده‌اند، در نهایت نیز در یک سال اخیر سودجویی در این حوزه وارد مرز‌های جدیدی شد و سازوکار‌های کلاهبرداری پانزی از طریق پیش‌فروش آیفون به راه افتاده است.

برچسب ها: آیفون ، کلاهبرداری ، فساد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار